12 пътници са ранени след силна турбуленция по време на

...
 12 пътници са ранени след силна турбуленция по време на
Коментари Харесай

12 пътници са ранени след силна турбуленция на полет на Qatar Airways от Доха до Дъблин

 12 пасажери са ранени след мощна турбуленция по време на полет на Qatar Airways от Доха до Дъблин, заяви Ройтерс, цитирайки изказване на летище Дъблин. Полет QR017 на Boeing 787 Dreamliner се приземи малко преди 1 часа сутринта локално време (3 часа сутринта българско време), съпроводен от екипи за незабавна здравна помощ, чиновници на летищната полиция и противопожарни служби.

12 пасажери са ранени след мощна турбуленция на полет на Qatar Airways от Доха до Дъблин

Летищното изказване гласи, че шест пасажери и членове на екипажа са получили пострадвания заради мощната турбуленция, изпитана в турското въздушно пространство. Всички те са били откарани в болница за лекуване. Преди пет дни различен аероплан, този на Singapore Airlines, трябваше да извърши спешно кацане в Банкок, Тайланд, откакто мощна турбуленция докара до гибелта на 73-годишен английски пасажер и рани още 20.

12 пасажери са ранени след мощна турбуленция на полет на Qatar Airways от Доха до Дъблин 26.05.24 21:22 Национален осигурителен институт: Пенсиите се употребяват като политически инструмент в предизборната акция 26.05.24 20:34 Урсула фон дер Лайен: Европейските жители би трябвало да се приготвят за евентуална война 26.05.24 19:51 Die Welt: Клетка на Хамас е възнамерявала офанзиви против израелското посолство и американска военна база в Берлин 26.05.24 19:31 Засилен трафик и тапи по пътищата след трите почивни дни 26.05.24 19:28

Проучване от 2021 година на Националния съвет за сигурност на превоза на Съединени американски щати откри, че турбуленцията е най-честата причина за произшествия със самолети, представляващи над една трета от всички проблеми по време на полет сред 2009 и 2017 година Повечето от тези случаи включват най-малко един или двама пасажери с пострадвания, макар че няма вреди по самите самолети.

Източник: Труд

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР